Serious GamingEen serious game is een (computer)spel met een ander primair doel dan puur vermaak.  Dit doel kan bijvoorbeeld zijn om jou te leren hoe jij communiceert, onderhandelt en samenwerkt. Of het helpt je bij het verwerven van inzicht over hoe iets werkt: welke gevolgen heeft een strategische keuze, of wat gebeurt er als je geen financiele middelen meer hebt. Een serious game leert je dus iets over de ‘echte wereld’.

Het spelen van een serious game is een zeer krachtige leerervaring doordat je aan den lijve ondervindt hoe je in een bepaalde situatie reageert en hoe anderen op jou reageren. Je staat zelf aan het roer, kiest je eigen weg en ervaart daar de consequenties van. Doordat een spel leuk is om te spelen, kan je volledig opgaan in het spel en gemotiveerd blijven om iets nieuws te leren. Het spelen van een serious game is daarom vaak een goede eerste stap om mensen ‘bewust onbekwaam’ te maken en een gedragsverandering in gang te zetten.

Wilt u aan de slag met Serious Gaming? OIDICT kan u helpen om een serious game voor uw eigen doelen te ontwikkelen. Neem vrijblijvend contact op.

 

Share